Bullying-ul

Consiliul Județean al Elevilor Dolj consideră bullyingul un subiect crucial care merită abordat cât mai frecvent.
În data de 08.05.2023, Consiliul Județean al Elevilor Dolj a fost invitat în cadrul emisiunii "Pulsul zilei", realizată de doamna Olguța Rădulescu, alături de șeful Biroului de Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, doamna Mihaela Popescu, și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Dolj,Jenaru Răzvan, cu participarea doamnei psiholog Luminița Tudor.
Dezbaterea s-a desfășurat pe tema siguranței în școli, cu intervențiile tuturor părților implicate, iar Teodora Castel, web developer în structura noastră reprezentativă, a contribuit la expunerea problemelor de bullying și violență școlară din perspectiva elevilor.
Emisiunea ne-a demonstrat cât de necesară este colaborarea între toate persoanele determinate să combată problemele întâmpinate de elevi. Lucrând împreună, indiferent de instituția pe care fiecare o reprezintă, găsim moduri mai eficiente de a face o schimbare pozitivă.
În Adunarea generală din data de 17.05.2023, am expus această problemă prin promovarea aplicației #EducațieFărăBullying și sublinierea dezbaterii pe această temă de la emisiunea "Pulsul Zilei" unde am fost invitați.
Reprezentanții consiliilor școlare ale elevilor și-au prezentat punctul de vedere asupra siguranței din fiecare unitate de învățământ, contribuind la fluiditatea ideilor și la recunoașterea pericolelor de bullying sau violență din județ.

Transportul școlar

În urma blocări gratuității de către Ministerul Educației, la fel ca în majoritatea zonelor din țară, Consiliul Județean al Elevilor Dolj a sesizat și la noi în județ o varietate de probleme. Astfel, Consiliul Județean al Elevilor Dolj a lansat un formular în legătură cu transportul elevilor în Dolj, pe care îl puteți accesa prin linkul din bio.
Ne dorim să înțelegem mai bine prin ce treceți, având în vedere că un număr uriaș de elevi nu au domiciliul în localitatea în care învață. Vrem să aflăm situațiile cu care v-ați confruntat și să contribuim în măsura în care putem la rezolvarea inconveniențelor apărute.
Vă invităm să completați formularul, indiferent de cât de mari au fost dificultățile, fie că e vorba de sumele forfetare oferite de școli, de actele depuse sau de lipsa de informare în legătură cu procedeele ce trebuie urmate.

Feedback-ul elevului

Știai, că din punct de vedere legal, instituțiile de învățământ trebuie să ia în calcul feedback-ul elevilor? A venit rândul elevilor să aibă un cuvânt de spus despre modul în care le este abordat procesul de învățare!
Începand cu acest an școlar, feedback-ul anonim acordat cadrelor didactice este gestionat de școală și se poate oferi după primele 2-3 module! Chiar dacă conducerea instituției organizează întregul proces și nu a fost luat în serios în unele școli încă din anul 2021 când a fost publicată metodologia, fiecare elev are, în continuare, dreptul de a-și evalua profesorii.
În cazul în care feedback-ul este trecut cu vederea și vocile voastre nu sunt ascultate, Consiliul Județean al Elevilor Dolj poate interveni dacă este contactat. E timpul să îți spui părerea!

Formularul RISEN

RISEN este acronimul pentru "Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național". Reprezintă o consultare anuală realizată de Consiliul Național al Elevilor în care se analizează respectarea drepturilor și îndatoririlor prevăzute în Statutul Elevului.
Formularul de consultare (care se regăsește în bio) este adresat atât beneficiarilor educației, cuprinzând fiecare categorie a acestora, cât și cadrelor didactice din întreaga țară, făcând semnalarea problemelor sistemului de învățământ mai accesibilă.
Scopul RISEN este de a se familiariza cu situația curentă a educației românești. Fiecare dintre voi poate contribui la transmiterea informațiilor către Consiliul Național al Elevilor pentru o eventuală îmbunătățire a învățământului

NO RA-Femininul Norilor

Parteneriatul pe care Consiliul Județean al Elevilor Dolj îl are cu proiectul Angela Marinescu ne determină să vă prezentăm cu entuziasm filmul "NO RA - Femininul Norilor".
Instalația performativă inspirată din romanul "Hipodrom" de Nora Iuga surprinde viața ziaristei, profesoarei și autoarei contemporane. Povestea complexă a Elenorei Almosino, după numele ei real, merită promovată în rândul tinerilor.
Consiliulul Județean al Elevilor Dolj vă invită să priviți filmul si să pășiți în universul creativ al acestuia.

Name

Name

Name

Name